miercuri, 11 decembrie 2013

Tipuri de imprimante

 
 
1. Matriceale


2. Cu jet de cerneală


3. Laser


1. Imprimantele matriciale folosesc ace subtiri care bat intr-o panglica impregnata cu cerneala pentru a tipari imaginea pe hartie. Rezultatele sunt mediocre. Ele folosesc de fapt, principiul de la masina de scris care foloseste si ea banda tusata. Aceste imprimante sunt ieftine si usor de folosit. Imprimantele cu 9 ace nu sunt destul de bune pentru Windows. Cele cu 24 de ace fac fata cu succes tiparirii sub Windows. Marele dezavantaj este ca sunt foarte zgomotoase.


2. Imprimantele cu jet de cerneala arunca mici picaturi de cerneala pe hartie si compun imaginea de tiparit. Ele tiparesc mai bine decat cele cu ace, nu sunt mult mai scumpe si sunt silentioase. Imprimantele cu jet de cerneala color sunt doar cu putin mai scumpe decat cele alb-negru. Fotografiile color vor fi tiparite acceptabil, dar nu la standardul revistelor. Merita sa folositi culoarea in cazul unor fragmente mici de text sau pentru evidentierea textului, si mai ales, pentru o fotografie. Anumite modele pot tipari, folosind hartie speciala si poze la un nivel apropiat cu cele din reviste.


3. Imprimantele cu laser realizeaza tiparituri de cea mai buna calitate, dar sunt mult mai scumpe. Cele mai multe imprimante laser tiparesc doar alb-negru, dar exista si modele mai scumpe care pot tipari color.



0 comentarii:

Inscrie-te si tu in programul de blogger outreach Sampler.roCreative Commons License